Maastrichts Damesch Genootschap Linque is opgericht op 26 september 2006 en sinds 26 september 2007 zijn we een officieel genootschap van M.S.R.V. Saurus. We zijn een enthousiaste meidengroep en zijn zeker niet meer weg te denken uit het Maastrichtse studentenleventje. Van sportieve activiteiten tot biertjes drinken en dansen tot diep in de nacht, we zijn overal voor in! Diversiteit wordt gezien als een van onze krachten. Het verschilt van persoon tot persoon waar we zowel onze dag mee vullen en wat onze passie is. Passies worden gedeeld, ontdekt en geleefd.
Met zijn allen genieten we van vele activiteiten die jaarlijks bij Linque terugkeren. Zo gaan we bijvoorbeeld elk jaar een weekendje zeilen in Balk, hebben we een Nieuwjaarsdiner, broertjes/zusjes of papa-, mama- dag en ons blind-date diner. Ook worden wij mega enthousiast van alle studententoernooien in Maastricht of daarbuiten. De combinatie van fanatiek sporten, drankjes en dansjes vinden we gewoon top! Zo zal je ons dan ook zeker zien rennen over een hockey/voetbal/volleybal veld waarnaast de wissels iedereen staan toe te juichen (een heerlijk samen gevoel!). Linque organiseert ook haar ‘Green and Gold race’ op Saurus waarin iedereen wordt opgetrommeld om te komen fietsen voor het goede doel! Waar wij ons enthousiasme ook goed bij kwijt kunnen zijn thema borrels; gooi die verkleedkist maar weer op zijn kop meiden! Linque borrelt vaak met heerendisputen uit Maastricht of uit een andere stad, maar ook met vrouwendisputen integreren wij graag. Op deze manier hebben wij een connectie met heel veel verschillende mensen in Maastricht of daarbuiten.
En dan hebben we het nog bijna niet gehad over Saurus. Hier zijn we namelijk ook vaak te vinden. Velen van ons zijn actief aan het coachen, roeien of sturen. Dit wordt bij de Disputen Roeidag goed geshowd en gaan wij met de disputen die wij coachen vol voor de winst! Ook zijn veel Linquers deel van een commissies op Saurus en zie je ons wekelijks op de kroegavonden voor drankjes en dansjes.
Verder wil ik even zeggen: welkom op onze site en kijk lekker even rond! Hopelijk tot snel op de kroeg, in de boot of een van de andere mooie plekken die Maastricht rijk is!

Met goud-groene groet,
Sanne van Schayk
Voorzitter 2018 – 2019