Green & Gold 2024

De ticket sale van de Green & Gold race 2024 is van start! Op 23 maart zullen wij met jullie door Limburg gaan fietsen voor een betere wereld. Dit jaar halen wij samen met jullie geld op voor Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Dit kan door middel van het fietsen van de tandemtocht van 30 km (mocht je liever op een normale of elektrische fiets meedoen is dit ook mogelijk!), of één van onze wielertochten van 40 km, 60 km of 80 km. Blijf up to date via onze instagram pagina.
Verdere informatie over de dag zelf volgt nog via de mail. Bij vragen en/of opmerkingen, kunt u contact opnemen met ons via greengoldrace@gmail.com.

* De tandems zullen door ons geregeld worden. Fietst u de 40, 60 of 80 km? Zorg dan dat u uw eigen wielrenfiets meeneemt!

Inschrijven

Inschrijven voor de Green & Gold race 2024 kan via onderstaande knop.

Let op! Als je één ticket koopt voor de tandemrace, is dit ticket alleen geldig voor jou. Je tandempartner moet zijn/haar ticket dan nog zelf kopen. Of koop twee tickets voor jou en je tandempartner.

Na aankoop van het ticket krijg je direct een bevestigingsmail van de aankoop van Eventix. Binnen enkele dagen krijg je ook van ons een mail dat de inschrijving bij ons is geregistreerd.

Doneren

Kun je er helaas niet bij zijn maar wil je wel je steentje bijdragen? Dan kun je doneren aan het Hart en vaat onderzoekfonds Limburg via onderstaande knop. Daarnaast kun je hier met je dispuut of vriendengroep een team aanmaken en samen zo veel mogelijk geld ophalen. Hierdoor kunnen mensen jouw team sponsoren door bij jouw team een donatie achter te laten!

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg

Het goede doel dat dit jaar is gekozen is het Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, onder andere ter nagedachtenis van een oud-lid van Saurus. Dit fonds steunt topklinisch onderzoek gericht op nieuwe behandelingen, snellere diagnoses, betere zorg en zet zich in om hart- en vaatziekten in de toekomst te voorkomen. Wij vinden dit een heel mooi doel en gaan er alles aan doen om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te krijgen tijdens de Green & Gold Race.

Health Foundation Limburg en Maastricht UMC+ hebben hun krachten gebundeld in de strijd tegen hart- en vaatziekten, die wereldwijd een van de voornaamste doodsoorzaken zijn. Onder de naam Hart en Vaat Onderzoekfonds Limburg zetten de twee organisaties zich in om meer aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en het belang van meer geld voor onderzoek en preventie.
Het Hart+Vaat centrum van het Maastricht UMC+ fungeert als een broedplaats voor innovatie. Hier buigen wetenschappers zich over vraagstukken die variëren van genetische factoren tot levensstijlkeuzes die invloed hebben op de gezondheid van het hart. Door geavanceerde technologieën boeken ze gestaag vooruitgang in het begrijpen en behandelen van hart- en vaatziekten en wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de bredere kennis op internationaal niveau.

Hart en Vaat Onderzoekfonds Limburg ondersteunt baanbrekend onderzoek naar:
•⁠ ⁠de vrouwelijke vorm van hartfalen (een ‘stijf’ hart)
•⁠ ⁠de beste behandeling voor hartritmestoornissen
•⁠ ⁠een personaliseerde behandeling voor een lekkende mitralisklep
•⁠ ⁠de genetische factoren van plotselinge hartstilstand.
Ook werven ze voor reanimatieonderwijs door studenten aan middelbare scholieren.
De weg naar gezonde harten is geplaveid met ontdekkingen, innovaties en de warme betrokkenheid van de gemeenschap. Het Hart en Vaat Onderzoekfonds Limburg laat zien dat door gezamenlijke inspanningen en toewijding een gezonde toekomst op termijn voor iedereen binnen handbereik is.