Green & Gold 2025

De ticket sale van de Green & Gold race 2025 gaat 8 januari van start! Op 17 mei zullen wij met jullie door Limburg gaan fietsen voor een betere wereld. Dit jaar halen wij samen met jullie geld op voor het Kinder onderzoekfonds Limburg. Dit kan door middel van het fietsen van de tandemtocht van 30 km, of één van onze wielertochten van 40 km, 60 km of 80 km. Blijf up to date via onze instagram pagina.

Verdere informatie over de dag zelf volgt nog via de mail. Bij vragen en/of opmerkingen, kunt u contact opnemen met ons via greenandgoldrace@gmail.com.

Kun je er helaas niet bij zijn maar wil je wel je steentje bijdragen? Doneer dan aan Kinder onderzoekfonds Limburg: Green & Gold Race!

Het Kinder onderzoekfonds Limburg

Aankomend jaar, op 17 mei 2025, zal de Green & Gold Race georganiseerd worden voor het Kinder onderzoekfonds Limburg. Jaarlijks worden meer dan 5000 kinderen uit heel Limburg behandeld in het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+. Deze kinderen en ouders vertrouwen op de zorg en expertise die hier wordt geboden. Het Kinder onderzoekfonds Limburg zet zich in voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek, dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe behandelingen, snellere diagnoses en betere zorg voor deze kwetsbare jonge patiënten. 

Het Kinder onderzoekfonds Limburg steunt baanbrekend onderzoek naar:

  • Astma: een onderzoek naar een kindvriendelijke methode met een mondmaskertje om op jonge leeftijd astma te kunnen diagnosticeren en te kunnen controleren of de behandeling aanslaat. 
  • Neonatologie: een onderzoek naar de relatie tussen ontstekingen tijdens de zwangerschap, vroeggeboorte en de gevolgen daarvan. Dit unieke onderzoek richt zich op nieuwe behandelmethoden, zoals voedingsinterventies en stamceltherapie, om schade aan longen, hersenen en darmen te verminderen. Dit kan niet alleen de kwaliteit van leven van deze kwetsbare kinderen verbeteren, maar ook de zorgkosten verlagen.
  • Galactosemie: galactosemie is een ernstige metabole ziekte waarbij het lichaam melksuiker niet kan verwerken, wat bij pasgeborenen die moedermelk drinken kan leiden tot leverfalen of hersenoedeem. Het Maastrichtse onderzoeksteam richt zich op het beter begrijpen van deze complicaties en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Door hun onderzoek naar ziektemechanismen hopen ze effectievere therapieën te vinden die de kwaliteit van leven van galactosemie-patiënten verbeteren.